Over ons

Vana Events is in 2005 opgericht door Mark van der Stelt, Natasja Marchal en Rob van der Stelt. In datzelfde jaar werd de allereerste editie van Castlefest georganiseerd op Landgoed De Keukenhof in Lisse. Twee jaar later, in 2007, werd het Schotland Festival overgenomen en in 2008 werd dit voor het eerst onder de naam Keltfest georganiseerd in de Hollandsche Biesbosch in Dordrecht. Door het grote succes is Keltfest in 2018 verhuisd naar De Groene Weelde in Vijfhuizen, waar een grotere capaciteit en meer  voorzieningen zijn. Als antwoord op de vraag naar een evenement in de winter, werd begin 2015 voor het eerst de Castlefest Wintereditie gehouden. Deze eerste editie vond plaats op een binnenlocatie in Hilversum, maar werd later dat jaar al naar Landgoed De Keukenhof in Lisse verplaatst, waar ook de zomereditie gehouden wordt. 

Keltfest – De grootste pub van Nederland

Keltfest, dat jaarlijks 10.000 bezoekers trekt, neemt bezoekers mee terug in de tijd van de Kelten. Met ambachten, workshops als boogschieten en smeden, demonstraties, een uitgebreide markt en vele kinderactiviteiten biedt dit festival voor ieder wat wils.

Op de muzikale line-up staan op verschillende podia vele folk bands geprogrammeerd met een pint in de hand waan je je zo in een Ierse pub. Uiteraard is iedereen welkom om daar mee te doen met een van de vele pub sessies. De maag kan goed gevuld worden door het heerlijke authentieke eten dat door de verschillende cateraars wordt aangeboden.

Proef de sfeer van Keltfest via onderstaande kanalen:

Castlefest – Where fantasy becomes your reality

Waan je, samen met ruim 42.000 andere bezoekers, in een compleet andere wereld op Castlefest, het Fantasy festival van Nederland. Een feest voor jong en oud, waarbij je, zodra je de poorten doorgaat, een andere wereld instapt. Castlefest is een totaalbeleving met veel muziek, fantasy schrijvers, catering in stijl, middeleeuwse ambachten en een grote markt met alles waar de Fantasy-liefhebber naar op zoek is.

Het Castlefest-gevoel is niet goed te omschrijven, maar iets dat je zelf moet ervaren. Jaarlijks hoogtepunt van het festival is het Wicker Ritueel. Met bezoekers, standhouders, cateraars en organisatie leef je toe naar het moment dat de Wickerman wordt aangestoken. De energie die op dat moment vrijkomt is een bijzondere ervaring die je niet mag missen.

Castlefest Winter Editie – On a Castlefest Winter’s Night

De Castlefest Winter Editie is een winterse totaalbeleving met muziek, fantasy schrijvers, catering in stijl, kampvuurtjes, middeleeuwse ambachten, een knusse sfeer en een markt met alles waar de Fantasy-liefhebber naar op zoek is. Op de de verschillende festivalpodia treden een groot aantal bands op, van Pagan Folk tot Wereld muziek, van Middeleeuwse Rock tot Indie. Kortom, voor elke muziekliefhebber wat wils!

De Castlefest Winter Editie kenmerkt zich door de knusse en bijzondere sfeer. Optredens in een verwarmde tent, de vele kampvuurtjes en warme dranken maken dit tot een aangenaam winter festival voor de fantasy liefhebber. Het creëert een gevoel waarbij je je enkele dagen in een totaal andere wereld lijkt te begeven.

Proef de sfeer van Castlefest en de Castlefest Winter Editie via onderstaande kanalen: